BN451841

Aktualizacja mapy / pomieszczenia X50 Ultra Complete

Witam.
W jednym z pomieszczeń miałem mały dywanik który został usunięty. Usunąłem go również na mapie lecz robot wciąż pomija ten obszar przy mopowniu.
Jest jakiś sposób na aktualizację tego obszaru, pokoju, czy trzeba kasować i tworzyć nową mapę od początku dla całego mieszkania?

Z góry dziękuję za podpowiedzi. Ostatnio edytował(a) BN451841 w dniu 2025-11-17 16:40 Ostatnio edytował(a) BN451841 w dniu 2025-11-17 16:41
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

5 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Proszę spróbować poniższych kroków:
1. Edycja granic pomieszczenia – ponownie podzielić lub połączyć pokój, aby robot zaktualizował układ obszaru.
2. Usunięcie stref zakazanych – sprawdzić, czy nie ma automatycznie wykrytych „no-mop” lub wirtualnych ścian i je usunąć.
3. Odświeżenie mapy – użyć funkcji „resetuj dane mapy (bez zmiany układu)” aby robot ponownie przeskanował podłogę i materiały.
4. Może Pan/pani przejść do aplikacji „Dreamehome”, przejść do strony urządzenia, dotknąć „…” w prawym górnym rogu, przejść do „Ustawienia”, przewinąć w dół do opcji „Aktualizacja oprogramowania systemowego” i sprawdzić, czy oprogramowanie sprzętowe zostało zaktualizowane do najnowszej wersji.
5. Jeśli problem nadal będzie występował:
najskuteczniejszym rozwiązaniem jest usunięcie całej mapy i wykonanie nowego pełnego mapowania mieszkania.
BN451841 2 Piętro Inicjator wątku
Jak użyć „resetuj dane mapy (bez zmiany układu)”?
Przycisk resetu robota pod jego pokrywą?
BN451841 3 Piętro Inicjator wątku
Oprogramowanie jest aktualne a przynajmniej taki jest komunikat. Brak możliwości wymuszenia aktualizacji.
ST095330 4 Piętro
Co zrobić w sytuacji gdy robót jest cały czas w trybie offline. Reset ani inne działania nie pomagają
TP075873 5 Piętro
w moim L40 ultra AE po ostatniej aktualizacji oprogramowania nie działa funkcja wysuwania mop (mopextend) nawet w trybie genius cleaning. Jakie czynności mogę przedsięwziąć aby zaradzić tej sytuacji

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy