DaarT

Sąsiadów się niestety nie wybiera

Klimat mamy taki, że choć zimy nie są przesadnie dokuczliwe, to jednak grzać trzeba, a jak trzeba grzać, to niestety pojawiają się wyziewy z kominów, które mocno utrudniają funkcjonowanie. Co z tego, że wybudujemy dom energooszczędny, korzystający z nowoczesnego systemu ogrzewania, skoro sąsiad obok może nadal korzystać z pieca niższej kategorii, zionącego z komina niczym smok wawelski.

No i niestety obok tkiego sąsiada przyszło mi żyć. Na domiar złego, mój salon skierowany jest na jego dom i choć pomiędzy budynkami jest kilkanaście metrów, jak odpali swojego "śmierdziela", u nas w domu czuć nieprzyjemny zapach. Zapach za którym idzie oczywiście nieczyste powietrze. Sąsiad korzysta z pieca zagazowującego drewno, a że drewno ma niesezonowane, to rozmaitych cząstek stałych w powietrzu nie brakuje.
Rozmyślałem w związku z powyższym nad zakupem jakiegoś oczyszczacza powietrza. Mam w domu trójkę dzieciaków i miło byłoby, gdybyśmy wszyscy - a szczególnie oni - mogli wdychać powietrze pozbawione substancji uszkadzających płuca i drogi oddechowe, a finalnie mogących doprowadzić nawet do raka. Dlatego idealnie byłoby gdyby nam się udało wygrać oczyszczać PM10. Myślę, że dzięki niemu powietrze w domu stałoby się znacznie czystsze i przyjemniejsze. Nie bałbym się też wietrzyć. W poprzednich sezonach grzewczych niestety wiązało się to z nieprzyjemnym zapachem, unoszącym się wewnątrz budynku przez wiele godzin. Dreame PM10 byłby dla nas prawdziwym błogosławieństwem.
Z góry dziękuję za uwagę i mam nadzieję, że już niedługo PM10 pomoże mojej rodzinie oddychnąć z ulgą :D

Brak komentarzy

Napisz komentarz

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy