DK309424

Problem z mopowaniem

Witam, posiadam dreame D10 plus gen 2 i pojawił się problem podczas mopowania/odkurzania.
Mimo że ustawiłem mopowanie na najwyższy stopień to mimo tego woda nie dochodzi w ogóle do szmatki. W instrukcji było napisane żeby odpowietrzyć zbiornik czymś cienkim w tym miejscu gdzie jest ta dziurka od otworu na wlewanie wody. Niestety nic to nie dało dalej nie nawadnia tej szmatki. Szczerze powiedziawszy jeżeli chodzi o tą funkcję mopowania to może użyłem jej z 5 razy.. i przy kolejnym razie zauważyłem że nie zostawia żadnych śladów wody po paru minutach (ogólnie moczyłem szmatkę a mimo tego po paru chwilach już nie nawadnia podłogi, bo najnormalniej w świecie powoli wysycha).
Zauważyłem taką kwadratową część w zbiorniku z tego co widziałem jest to filtr kapilarny ?
Dostał takiego koloru brązowego, szczerze nie zwróciłem uwagi czy od razu taki był jak zakupiłem robota, ale wydaje mi się że może się zabrudził ? Może to w nim tkwi problem. Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakaś opcja wyjęcia go ze zbiornika, w instrukcji nie ma nigdzie napisane że coś z tym filtrem się robi, ale widziałem że w innych modelach jest chyba wyjmowany ale i chyba troszkę inaczej wygląda.
Czy jestem w stanie to naprawić samodzielnie czy muszę oddać robota na gwarancję ?
Pozdrawiam

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

1 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Dziękuję za kontakt. Podejrzewam, że może występować problem z wewnętrznymi systemami robota. Najpierw zalecam zresetowanie robota. Pan podnie pokrywę robota i znajdź mały otwór (przycisk resetowania). Następnie proszę wbijaj igłę w przycisk przez 5 sekund, aż usłyszy Pan sygnał dźwiękowy. Po wykonaniu tego kroku może Pan przejść do aplikacji „Dreamehome”, przejść do strony urządzenia, dotknąć „…” w prawym górnym rogu, przejść do „Ustawień”, przewinąć w dół do opcji „Aktualizacja oprogramowania sprzętowego” i sprawdzić, czy oprogramowanie sprzętowe zostało zaktualizowane do najnowszej wersji, aby rozwiązać ten problem. Jeśli żadne z powyższych działań nie przyniesie rezultatu, instrukcje naprawy: https://dreame-ws.fscloud.com.cn ... ss/index.html#/home

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy