RG515065

Hhhh

Witam. Mój robot przestał pobierać wodę ze zbiornika i tym sposobem nie nakładki są suche i nie mopuje. Proszę o radę coś się zepsuło??
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

4 Komentarz

Dreame Wsparcie 1 Piętro
Dziękuję za kontakt. Nasz robot automatycznie wykrywa stopień zabrudzenia podłogi, zmniejszając zużycie wody. Może wypróbowac go, przechodząc do aplikacji → Ustawienia czyszczenia → Poziom wody do mopowania – średni lub wysoki. Możliwe jest również, że mop nie jest prawidłowo zamontowany lub nie znajduje się blisko podstawy. Zbyt stary mop lub niepasujący do podstawy może również powodować nierównomierne dostarczanie wody.Albo może również sprawdzić, czy wylot zbiornika na wodę i wylot uchwytu mopa nie są zatkane (może delikatnie oczyścić je wykałaczką)
Dreame Wsparcie 2 Piętro
Instrukcje naprawy: "Proszę wejść na naszą oficjalną stronę dreame-polska.pl.
Następnie na górze strony proszę wybrać zakładkę Sklep.
Na dole strony SKLEP, w sekcji Dodatkowe informacje, znajduje się opcja Serwis.
Proszę w nią kliknąć – tam znajdzie Pan/Pani szczegółową instrukcję zgłoszenia naprawy.
Wystarczy postępować zgodnie z podanymi wskazówkami.
"
TN415547 3 Piętro
U mnie jest to samo. Robót sprzątał może 8 razy, ciągle te same ustawienia, po odkurzaniu mopy są suche, a robot zgłasza komunikat, że zaczyna mopowanie, ale niestety nie odbywa się to. Czy to wina jakichś zabrudzeń w przewodzie, czy awaria urządzenia?
UU226435 4 Piętro
U mnie to samo,  wygląda na to ,ze zmarnowane pieniądze,  ten dreame 50 ultra to jakiś bubel. Będę sie starała o zwrot pieniedzy

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy