GZ769416

Nie ładuje się

Mój dreame l10 ultra nie chce się ładować ani czyścić mopa. Wraca do bazy i nic. Musze go docisnąć, żeby zaczął się ładować. Co mogło się popsuć? Czy trzeba go gdzieś specjalnie doczyścić jeśli tak się dzieje?
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

10 Komentarz

GZ769416 1 Piętro Inicjator wątku
Zauważyłem też że nie radzi sobie z wjazdem do bazy, tak jakby nie dawał rady się docisnąć, co jest nie tak?
PP383849 2 Piętro
A jak długo użytkujesz robota??
Dreame Wsparcie 3 Piętro
Dziękuję za kontakt. Podejrzewam, że może występować problem z wewnętrznymi systemami robota. Najpierw zalecam zresetowanie robota. Pan podnie pokrywę robota i znajdź mały otwór (przycisk resetowania). Następnie proszę wbijaj igłę w przycisk przez 5 sekund, aż usłyszy Pan sygnał dźwiękowy. Po wykonaniu tego kroku możesz przejść do aplikacji „Dreamehome”, przejść do strony urządzenia, dotknąć „…” w prawym górnym rogu, przejść do „Ustawień”, przewinąć w dół do opcji „Aktualizacja oprogramowania sprzętowego” i sprawdzić, czy oprogramowanie sprzętowe zostało zaktualizowane do najnowszej wersji, aby rozwiązać ten problem.
Jeśli żadne z powyższych działań nie przyniesie rezultatu.
Instrukcje naprawy: "Proszę wejść na naszą oficjalną stronę dreame-polska.pl.
Następnie na górze strony proszę wybrać zakładkę Sklep.
Na dole strony SKLEP, w sekcji Dodatkowe informacje, znajduje się opcja Serwis.
Proszę w nią kliknąć – tam znajdzie Pan/Pani szczegółową instrukcję zgłoszenia naprawy.
Wystarczy postępować zgodnie z podanymi wskazówkami.
"
GZ769416 4 Piętro Inicjator wątku
Niestety restart nie pomógł Nie wiem jaka jest tego przyczyna, robot chwilami działa poprawnie, czasami znów nie jest w stanie sam zadokować się do ładowania/opróżniania/namoczenia. Tylko dociskanie go ręką do podstawy pomaga. Czy jest gdzie jakiś czujnik/przełącznik który mógł się zabrudzić albo zatkać?
Tak, może Pan spróbować wyczyścić punkty styku.

GZ769416 5 Piętro Inicjator wątku
Niestety czyszczenie styków nie pomaga, coś jeszcze?
UJ908547 6 Piętro
Mam to samo. Wszystko czyste, odkurzacz uderza w bazę ale nie jest w stanie się zadokować po kilku próbach wyrzuca błąd „koła są zawieszone”.
GZ769416 7 Piętro Inicjator wątku
No to u mnie nie wyświetla błędu, po prostu zostaje w bazie i nie ładuje się ale też nie czyści mopa ani nie opróżnia kurzu… jeśli go docisnę i przytrzymam to zrobi to wszystko
GZ769416 8 Piętro Inicjator wątku
Pomyślałem że potraktuję styki elektryczne papierem ściernym i sprayem do czyszczenia styków elektrycznych i chyba pomogło
GZ769416 9 Piętro Inicjator wątku
Potwierdzam, pomogło. Nie wiem czy ktoś jeszcze tu trafi z podobnym problemem ale u mnie styki chyba lekko zaśniedziały albo pokryły się czymś co blokowało przepływ prądu do ładowania

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy