VN726708

[L20 Ultra Complete] Prawie suche podkładki mopa

Podkładki mopa są tylko lekko wilgotne. Po przejechaniu robota nie widać aby panele czy kafle były mokre jak na początku. Robot ma 15 miesięcy. Proszę o pomoc w tym zakresie.
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

8 Komentarz

JW560182 1 Piętro
W aplikacji w ustawieniach jest poziom wilgotności czy jakoś tak . Można tam ustawić żeby podkładki były mokre może aktualnie jest ustawione na najmniejsze namoczenie
MP268814 2 Piętro
Ten sam problem mam a ustawione na mokre
HN853387 3 Piętro
Ja również można jakoś przeczyscic to ?
OL518125 4 Piętro
Możliwe, że kamień zatkał kanaliki na wodę. Igła wystarczy zeby je odetkać
Może odetkać ale jeżeli układ był zatkany przez pewien czas to pompka w odkurzaczu bardzo szybko może się uszkodzić od pracy na sucho. Wtedy pozostaje serwis.
SR039416 5 Piętro
Czy one majom kamerę
XO570649 6 Piętro
Miałem to samo w X40 ultra. Awarii uległa pompka która powinna zwilżać pady woda zgromadzoną w odkurzaczu podczas procesu mopowania.

Tak było w moim przypadku ale warto sprawdzić też układ w bazie który aplikuje wodę do odkurzacza, bo jeżeli ten układ nie działa to pompka zwilżajaca w samym odkurzaczu może zepsuć się od pracy "na sucho".

Najczęstszą przyczyną awarii jest zakamienienie. Od czasu naprawy zacząłem wlewać do bazy wyłącznie wodę destylowaną, od tego czasu nie mam problemów.
Dreame Wsparcie 7 Piętro
Dziękuję za kontakt. Nasz robot automatycznie wykrywa stopień zabrudzenia podłogi, zmniejszając zużycie wody. Może wypróbowac go, przechodząc do aplikacji → Ustawienia czyszczenia → Poziom wody do mopowania – średni lub wysoki. Możliwe jest również, że mop nie jest prawidłowo zamontowany lub nie znajduje się blisko podstawy. Zbyt stary mop lub niepasujący do podstawy może również powodować nierównomierne dostarczanie wody.W wielu rejonach woda jest zbyt twarda, co może powodować gromadzenie się kamienia i zatykanie rur. Albo może również sprawdzić, czy wylot zbiornika na wodę i wylot uchwytu mopa nie są zatkane (może delikatnie oczyścić je wykałaczką)

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy