Wielkanocna kampania opinii Dreame

Ferwor: 103

102 Komentarz

ME198922 70 Piętro
Jak na razie mogę o nim powiedzieć wiele dobrego.  Przede wszystkim dobrze myje a na tym mi najbardziej zależało.  Cena może jest nieco wygórowana. Nieco przeszkadza mi duże zużycie wody do mycia mopa a co za tym idzie konieczność codziennego uzupełniania pojemnika z wodą.

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

RD056043 71 Piętro
Dreame L10 Ultra – Sprzątanie bez wysiłku

Ten robot to prawdziwa rewolucja w domowej wygodzie! Urządzenie jest niemal całkowicie bezobsługowe – dzięki stacji bazowej, która automatycznie opróżnia zbiornik na kurz oraz myje i suszy mopy, kontakt z brudem został ograniczony do absolutnego minimum. Moc ssania jest imponująca, a nawigacja działa bezbłędnie, sprawiając, że podłogi są zawsze lśniące bez najmniejszego zaangażowania z mojej strony. To sprzęt stworzony dla osób ceniących higienę i wolny czas. Jedynym minusem jest brak kontroli zapełnienia worka na śmieci, przez co trzeba pamiętać, by co jakiś czas zajrzeć do stacji i sprawdzić jego stan ręcznie.

AK305556 72 Piętro
Kilka dni temu odebrałam swój pierwszy automatyczny robot sprzątający. Wybrałam Dreame L40 Ultra ce. Trochę trudności sprawiło mi sensowne zmarnowanie pomieszczeń (wjazd do łazienki robotowi utrudniało położenie szafki, która musiałam przesunąć, także za 3 skanem stworzył sensowna mapę mieszkania. Pierwsze sprzątania były bardzo satysfakcjonujące, dobrze odkurzone podłogi i umyte. Fajnie działa automatyczne opróżnianie śmieci, trochę gorzej z opróżnianie zużytej wody po myciu podlogi. Na początku to działało, a ostatnie 2 mycia woda zostaje w podeście. Nie ogarnęłam jeszcze jak wymusić w aplikacji próbę odessania tej wody. Narazie najsłabiej dziala odkurzanie dywanu z wełny, ale tego się spodziewałam i odkurzam go ręcznym odkurzaczem. Także w sumie jestem zadowolona z wyboru.

NV373857 73 Piętro
Mój pierwszy robot do koszenia trawy i jestem super zadowolony, łatwy w uruchomieniu, aplikacja jest przyjazna dla użytkownika, dobrze kosi i oszczędza mi czas. 5 gwiazdek

DennyP 74 Piętro
Jestem pod ogromnym wrażeniem możliwości mojego nowego robota Dreame X50 Ultra. Urządzenie sprząta niezwykle precyzyjnie, a wysuwana szczotka boczna idealnie dociera do każdego kąta w moim mieszkaniu, natomiast system mopowania na gorąco sprawia, że podłogi lśnią bez żadnego wysiłku z mojej strony.To zdecydowanie najlepszy zakup do domu, który oszczędza mnóstwo cennego czasu!

RO780567 75 Piętro
Mam Dream L40 ultra z podłączeniem do wody i kanalizacji. Mogę polecić takie rozwiązanie. Robot użytkowany do czyszczenia codziennie około 150 m2, daje radę na jednym ładowaniu cały dom. Ostatnio ma problem z powrotem do bazy, ale ostatecznie znajduje drogę. Raz było problem z automatycznym odpływem brudnej wody, po kilku godzinach walki, rozkręcania każdej złączki i czyszczeniu każdej rurki, wszystko wróciło do normy.

Monika 76 Piętro
Robot Dreame L20 kupiłam w sierpniu 2024 roku i od tego czasu „Grażyna” stała się stałym elementem mojego domu 😊 To zdecydowanie jeden z lepszych zakupów, sprzątanie praktycznie robi się samo.

Grażyna świetnie radzi sobie zarówno z odkurzaniem, jak i mopowaniem. Podłogi są zawsze czyste, a przy regularnym używaniu widać ogromną różnicę. Bardzo dobrze mapuje mieszkanie, omija przeszkody i dociera tam, gdzie normalnie ciężko się dostać.

Dużym plusem jest też wygodna aplikacja, wszystko można ustawić pod siebie, zaplanować sprzątanie i mieć pełną kontrolę. Do tego pracuje stosunkowo cicho, więc nie przeszkadza w codziennym życiu.

Podsumowując, Dreame L20, czyli moja Grażyna, to niezastąpiona pomoc domowa. Oszczędza mnóstwo czasu i naprawdę robi robotę. Polecam każdemu, kto chce mieć czysto bez wysiłku❤️.

ID426073 77 Piętro
To będzie opinia o Dreame X60 ultra po prawie miesiącu użytkowania. Ogólnie jest ok. Robot sprząta i mopuje. Ale ... aby tak było wymaga to trochę roboty. Np. mam sytuację że dywan jest blisko krawędzi ściany i za każdym razem robot wjeżdżał idealnie od narożnika dywanu. Kończyło się to albo podwinięciem dywanu albo jego zawiśnięciem (pomagał sobie "nóżkami" I jakoś opuszczał ten fragment). Pomogło dodanie krótkiej wirtualnej ściany. I teraz wjeżdża z boku na dywanu i jest ok. Drugie. Niby ma kamery, lasery i inne czujniki ale nie widzi np. odbijaka do drzwi na płytkach. Za każdym razem się o niego zahacza.
Dywany sprząta dobrze. Dobrze te zbiera włosy i nie zapłatyje ich na szczotkach. Ale nie ma opcji by sprzątać tylko dywan. Teraz jedzie i sprząta kawałek dywanu, zjeżdża na panele i znowu na dywan. I tak w kółko. Niby można dać do sprzątania tylko strefę, ale chyba nie o to chodzi.
Odnośnie mopowania. Robi to dobrze, ale chyba czasami zapomina że ma w danym momencie wysunięte mopy i nimi zachacza.
Podsumowując. Jest dobrze. O wiele lepiej niż np. w modelu 40 ale.myślę że może być jeszcze lepiej jak zacznie wykorzystywać na 100 % swój potencjał czujnikowy i programowy :-)

FQ122789 78 Piętro
Używam Dreame L10s Ultra Gen 2 od kilku miesięcy i na razie nie widzę minusów. Po zakończeniu sprzątania robot wraca w miejsca, do których nie mógł wjechać (jak np zamknięte drzwi) i dopiero dokuje w stacji. Z mopowaniem też radzi sobie bardzo dobrze pozostawiając podłogę czystą, a jednocześnie tylko delikatnie mokrą dzięki czemu wysycha już po kilku minutach. Polecam 👍🏼

VH417912 79 Piętro
Mam dwa urzędzie tej marki - Dreame L10s Ultra Gen 2 oraz T30 Flex . Z obu jestem w 100% zadowolony i uzupełniają się fenomenalnie. L10 odpowiada za codziennie sprzątanie całego mieszkania, natomiast T30 działa raz na jakiś czas w trudno dostępnych miejscach jak np. za kanapą, zasłonkami, w ciasnych szczelinach. Możliwość konfiguracji tego urządzenia to coś niesamowitego, wymienne końcówki, rurę można skracać i wydłużać. Długą rurę można "złamać" żeby odkurzyć trudno dostępne miejsca bez potrzeby schylania.
Do zestawu jest dołączona instrukcja ale nie mam pojęcia dlaczego, bo samo urządzenie ma dosłownie dwa przyciski i jest tak intuicyjne, że nie ma możliwości że ktoś go nie zrozumie.
Istnieje możliwość przytwierdzenia uchwytu do ściany, ale po rozłożeniu które zajmuje sekundę zmieści się w każdej szufladzie. Jest lekki, dobrze wykonany, bateria wytrzymuje długo i jest jasno zakomunikowane ile jej jeszcze zostało. Gorąco polecam ten produkt.

© 2026 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy