IR005993

[L20 Ultra Complete] Dokowanie

Dzień dobry
Około rok temu kupiłam Dream Ultra L20, Od jakiegoś czasu robót wjeżdża do bazy po czym od razu wyjeżdża z komunikatem automatyczne dokowanie włączone. Jakby nie mógł dociągnąć w bazie do końca. Resetowałam całego robota ale to nic nie dało. Proszę o informację co mam zrobić żeby po powrocie do stacji został tam a nie wyjeżdżał.
Pozdrawiam
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

11 Komentarz

Dreame Forum 3 Piętro
Jeśli masz pytanie techniczne lub problem z produktem, zachęcamy do opublikowania go w dziale „Wsparcie https://pl.forum.dreametech.com/ ... d=24&fixedtab=1” na naszym forum. Dzięki temu nasz zespół odpowiedzialny za obsługę posprzedażową będzie mógł szybciej udzielić Ci odpowiedzi i pomóc w rozwiązaniu problemu. Dziękujemy za współpracę!
Dreame Wsparcie 6 Piętro
Aby rozwiązać problem, proszę wykonać następujące kroki:

1. Sprawdź, czy na stykach ładowania robota nie ma obcych przedmiotów ani kurzu. Kurz może powodować problemy z dokowaniem. Proszę oczyścić styki przed użyciem.

2. Upewnij się, że metalowe styki ładowania nie są zablokowane.

3. Zrestartuj robota, zdejmij go ze stacji ładowania, a następnie spróbuj ponownie naładować. Posłuchaj komunikatu głosowego informującego „rozpocznij ładowanie”.

4. Zresetuj robota: Otwórz górną pokrywę i znajdź mały otwór resetujący w pobliżu wskaźnika Wi-Fi. Naciśnij i przytrzymaj otwór resetujący przez 3 sekundy, aż usłyszysz komunikat głosowy „Rozpocznij przywracanie ustawień fabrycznych”. Następnie zrestartuj robota, aby sprawdzić, czy działa prawidłowo.
RQ759922 8 Piętro
Dzień dobry mam ten sam problem. Robot mastet x40 wyczyszczony umyty wszystko wymienione reset cały zrobiony. Po tym wszystkim jeden wjazd i tyle . Kolejny raz muszę sama go włożyć do bazy.
Dreame Wsparcie 11 Piętro
1. **Sprawdź przeszkody**:  
Upewnij się, że po obu stronach i przed stacją bazową jest wystarczająco dużo miejsca. Zaleca się umieszczenie stacji bazowej przy ścianie, z co najmniej 5 cm wolnej przestrzeni po lewej i prawej stronie oraz bez przeszkód w odległości 1,5 metra przed nią. Umieść ją również w obszarze z optymalnym zasięgiem Wi-Fi.

2. **Sprawdź lokalizację bazy**:  
Upewnij się, że stacja bazowa znajduje się na równej nawierzchni, a nie na stoku. Jeśli to konieczne, zmień lokalizację stacji bazowej i spróbuj ponownie.

3. **Sprawdź poślizg**:  
Jeśli robot ślizga się, sprawdź, czy przed stacją bazową nie ma wody. Jeśli woda jest obecna, wytrzyj ją suchą szmatką i spróbuj ponownie.

4. **Wymień części**:  
Zalecamy wymianę głównej szczotki, pokrywy głównej szczotki oraz szczotki bocznej, a następnie spróbuj ponownie.

Jeśli problem nadal występuje, prosimy o ponowny kontakt. Dziękujemy za zrozumienie.

Ten post zawiera więcej zasobów.

Musisz się zalogować, aby pobrać lub wyświetlić. Nie masz konta? Rejestracja

LY287783 1 Piętro
Up ten sam problem
IR005993 2 Piętro Inicjator wątku
Słyszałam że jest więcej takich problemów podejrzewają nawet że to przez aktualizacjie
ZC958904 4 Piętro
Up. Również mamy to samo z naszym robotem
UL691631 5 Piętro
Też ma L20 to najgorszy, najgłupszy i najbardziej problematyczny robot jaki miałem na przestrzeni 15 lat. Nigdy więcej nie kupię nic tego producenta.
BQ979921 7 Piętro
Dzień dobry mam ten sam problem. Robot wyczyszczony umyty wszystko wymienione reset cały zrobiony. Po tym wszystkim jeden wjazd i tyle . Kolejny raz muszę sama go włożyć do bazy. Co dalej mam zrobić ???? ewidentnie istnieje jakiś błąd w urządzeniach
PQ548409 9 Piętro
U nas to samo, dzieje się tak od dłuższego czasu mimo dokładnego wyczyszczenia
12Następna strona

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy