NY231539

Robot ma problem ze znalezieniem ściezki do strefy koszenia i wraca do bazy

Jak w tytule. Robot robił pierwsze koszenie, kiedy wracał do bazy zatrzymał się ok. 2 metry przed stacją ładowania i nie potrafił do niej trafić. Przeniosłem go ręcznie, naładował się , a teraz jak chce żeby rozpoczął koszenie, to wyjezdza z bazy i dostaje komunikat że nie potrafi znaleźć drogi do strefy ..
Musisz się zalogować, aby odpowiedzieć. Zaloguj się | Rejestracja

4 Komentarz

DW697639 1 Piętro
Brzmi jakby baza zostala przesunieta wzgledem pozycji na jakiej byly mapowane obszary koszenia. Ale to takie pierwsze skojarzenie. Baza jest przykrecona do gruntu?
NY231539 2 Piętro Inicjator wątku
Baza na miejscu, niezmieniona mimo, że  baza stoi na trawniku domaga się ścieżki między strefami, ścieżka zrobiona, pierwsze koszenie niedokończone , i nie potrafił najpierw trafić do bazy,cavteraz z niej wyruszyć.
MJ777907 3 Piętro
Miałem podobną sytuację. Na bank stacja nie jest idealnie w poziomie trawnika i robot czasem "nie widzi" w odpowiednim polu odblasków stacji. Musi być idealnie poziomo, równo z trawnikiem.
VK636848 4 Piętro
Witam to dziwne, bo u mnie stacja stoi ciut wyżej od poziomu koszenia na kostce z lekkim spadem i od miesiąca nie mam żadnego problemy, natomiast po miesiącu użytkowania zaczyna świrować lidar np. wiedzie się ładowac i wyskakuje komunikat że lidar zablokowany mimo że podpięty do ładowania i już nie wróci kosić, cos czuje że ten robot to chiński szajs i kasa wywalona w błoto.

© 2025 Dreame Forum All Rights Reserved | Support by Discuz! X5.0 Font by MiSans

Szybka odpowiedź Powrót na górę Powrót do listy